بسیاری از کاربران مدتهاست در حال پیدا کردن کتب قدیمی مانند این کتاب هستند ، از انجایی که این کتاب دارای اهمیت زیادی از بابت تاریخ نگاری است لذا ۳ جلد این کتاب را جمع آوری کردیم و در سه لینک سالم و مستقیم برایتان قرار دادیم.نام این کتاب ” فراموشخانه و فراماسونری در ایران ” است که توسط نویسنده معروف ” اسماعیل رائین ” به رشته تحریر در آمده است…امیدواریم در خور توجه شما عزیزان قرار بگیرد…
فراموشخانه و فراماسونری در ایران کتابی است از دهه هزار و سیصد و چهل خورشیدی، نوشته اسماعیل رائین در سه جلد که ابتدا در ایتالیا و سپس در ایران به چاپ رسید.درباره محل چاپ این کتاب میگویند : کتاب در تهران چاپ شد. منتهی در شناسنامه جلد اول کتاب تاریخ چاپ اول که منتسب به ایتالیاست با تاریخ چاپ دوم که گفته شده در تهران چاپ شده است همخوانی ندارد. کتاب در چاپخانه داورپناه که ایرج داورپناه بعد از بریدن با تهران مصور برای خودش درست کرده بود، به چاپ رسیده است. نهتنها جلد اول و دوم بلکه همان جلد سوم که مورد اشارۀ آقای آرینپور است چاپ تهران است.
در این کتاب تاریخ سازمانهای سری فراماسونری در ایران و نام چند صد عضو ایرانی این سازمانها آورده شده است. در این کتاب دهها کلیشه از مدرک عضویت، سوگندنامه، دعوتنامه به مجالس و تصاویر ایرانیان فراماسون ملبس به جامهٔ فراماسونها آورده شده است. سه جلد کتاب اسماییل رائین حاوی اطلاعات مفیدی در مورد فراماسونری در ایران است. کتاب شامل شماری از انتقادات و در مورد توطئه هایی است که نویسنده به فراماسونری نسبت می دهد. اما کتاب دارای تبلیغات خصمانه و شعارهای احساسی و اتهامات ریز و درشت علیه فراماسونری است.
سه جلد کتاب اسماییل رائین حاوی اطلاعات مفیدی در مورد فراماسونری در ایران است. کتاب شامل شماری از انتقادات و در مورد توطئه هایی است که نویسنده به فراماسونری نسبت می دهد. اما کتاب دارای تبلیغات خصمانه و شعارهای احساسی و اتهامات ریز و درشت علیه فراماسونری است.
صدرالدین الهی از دوستان نزدیک اسماعیل رائین درباره این کتاب میگوید :
در چاپ دوم کتاب با کمال تأسف مجبور شدیم فصل چهاردهم آن را حذف کنیم. در این فصل اعمال و کردار برخی از فراماسونهای ایرانی که در قرون گذشته سبب سیهروزی هممیهنان و جدایی قسمتی از خاک ایران شده بود کاملا تشریح شده و سعی کرده بودیم این افراد میهنفروش و ضعیفالنفس را به مردم میهن خود بشناسانیم. در همین فصل اقدامات و عملیات تنی چند از فراماسونهای زشتکردار که بازماندگان آنها هم اکنون در لژهای ماسونی و سازمانها فعالیت میکنند، تشریح شده است که با کمال تأسف ناچار به حذف قسمتهای مذکور در چاپ دوم گردیدیم و از هممیهنان عزیز پوزش میطلبیم. فراموشخانه و فراماسونری در ایران ـ ص ۶۹۳٫»
اما در جلد سوم که مورد اشاره آقای ایرج آرینپور قرار گرفته است اسماعیل رائین دست به کار عجیبی زد به این معنا که طی ۴۰ صفحه تمام (صص ۶۸۰ ـ۶۴۰) اقدام به چاپ لیست افرادی کرده است که با تحقیق و تشخیص او، عضو لژهای متفاوت فراماسونری از قبیل مولوی، فارابی، تهران، خیام، همایون، ابن سینا و… بودهاند.
در میان این اسامی، با نام رجال و شخصیتهای معتبر سیاسی و فرهنگی آن روز ایران از سیدحسن تقیزاده تا شریفامامی و از دکتر رضا فلاح تا محمدعلی مسعودی برخورد میکنیم و صورت جمعاً ۹۶۰ نام را از رجال معاصر در خود میگیرد.
- برخی بر این باورند که رائین به دستور رژیم پهلوی ، با مباشرت علم و ساواک به اسناد فراماسونری ایران دسترسی داشته و کتاب فراماسونری را به دستور و با منویات آنان تألیف کرده است. در جلد دوم کتاب اسناد فراماسونری در ایران، چاپ مؤسسه مطالعات سیاسی مجموعه اسنادی را منتشر شده که نشان میدهد در آستانه تشکیل لژ بزرگ ایران، ساواک به دستور شاه وارد عمل شده و زمینه را برای انحلال لژهای وابسته به فراماسونری فرانسه و انگلستان را فراهم ساخته و در این راه، اسماعیل رائین، یک ابزار بود برای پیشبرد هدف…
منبع : ظهور۱۲
اين مطلب را به اشتراك بگذاريد :
نظرات شما عزیزان: